“Daar Was Laatst Een Meisje Loos…”

Translated by Mien D. for occupiedpalestine

Afbeelding: Het oude Nederlandsche lied - Florimond van Duyse - 1903


Daar was laatst een meisje loos
Die wou gaan varen
Die wou gaan varen
Daar was laatst een meisje loos
Die wou gaan varen voor Gaza als heilmatroos

Zij moest klimmen in de kaste
Niet varen in grachte
Niet varen in grachte
Zij moest klimmen in de kaste
Niet varen in grachte zit geen mens op te wachte

Aleer alweer haar faam ging naar de Filistijnen
Mee met die vloot-boot!
Mee met die vloot-boot!
Aleer alweer haar faam ging naar de Filistijnen
Mee met die vloot-boot dat red haar en stopt zij met weinen

Maar door sabotage aan het veer
Sloegen de stoppe
Sloegen de stoppe
Maar door sabotage aan het veer
Sloegen de stoppe van matroosje alweer

Plots gooide matroosje haar plan de campagne meteen
Over de muur heen
Over de muur heen
Plots gooide matroosje haar plan de campagne meteen
Over de muur heen vlot schrijven is Joop weer tevree

Ruilde haar ideaal als held in voor de pen der mythen
En schreef nog wat nonsens
En schreef nog wat nonsens
Ruilde haar ideaal als held in voor de pen der mythen
En schreef nog wat nonsens om anders’ efforts om rechten te vergieten

Maar ach mijn Joop ontsla mij niet
Ik ben uw liefste
Ik ben uw liefste
Maar ach mijn Joop ontsla mij niet
Ik ben uw liefste zoals u ziet

Haar requiem aan Gaza nadat zij in de kajuit
Zei ik ga naar huis toe
Zei ik ga naar huis toe
Haar requiem aan Gaza nadat zij in de kajuit
Zei ik ga naar huis toe me moe shoppen en toen was het uit

#verplichtnederlandstalig

Dit lied is speciaal opgedragen aan Hasna El Maroudi,  redacteur van Joop

Voor uw gemak (en voor het verdwijnt) plaatsen wij het stuk hier nog een keer:


Waarom ik toch maar niet meevaar met de Nederlandse boot


Door Hasna El Maroudi, redacteur van Joop

De afgelopen dagen bracht ik door op het Griekse eiland Corfu. Hier leerde ik andere activisten en journalisten kennen die voornemens waren mee te varen naar Gaza en trainde Anne de Jong, opvarende van de vorige vloot, ons in geweldloos verzet.

Hoewel ik van plan was een reportage te maken voor Uitgesproken Vara en met regelmaat op Joop te berichten over de reis, zat ik er voornamelijk als activist. Ik wil dat Israël de illegale blokkade van Gaza afbreekt en de mensen geeft waar ze recht op hebben: zelfbeschikking. Dat is ook waar het me om gaat, de bevolking daar. De Palestijnse jongeren die vorig jaar een manifest opstelden waarin ze hun verlangen naar een normaal leven uitspraken. Ik ging niet voor een of andere politieke beweging en al helemaal niet voor de machthebbers.

Toen ik besloot me op te geven voor de reis en daarmee een lang traject van voorgesprekken en trainingen in te gaan, stelde ik een voor mij cruciale eis aan de organisatie: Ik wilde exact weten wie er allemaal mee zouden varen op de Nederlands/Italiaanse boot en wilde de mogelijkheid hebben hen allemaal van te voren te ontmoeten. Want ik wilde niet verrast worden door de aanwezigheid van figuren of organisaties waar ik niks mee te maken wil hebben. Dat was vanzelfsprekend, werd me gemeld. Er moet immers gewerkt worden aan teambuilding en ‘dat gaan we in Griekenland doen’.

Aangekomen op Corfu waren er echter tegen de belofte in geen Italianen, de beoogde medepassagiers op onze boot, te bekennen. Sterker nog: De Nederlandse delegatie zat afgezonderd op dat eiland, de rest van de groep bevond zich in Athene. Meermalen heb ik gevraagd om een – voorlopige – lijst van alle opvarenden. Wetende dat het uitvaren de organisatie op diverse manieren moeilijk is gemaakt, verwachtte ik niet een complete lijst, maar wilde ik genoegen nemen met de beschikbare informatie. Die kwam niet. Ondanks aandringen kreeg ik de lijst pas toen ik al had besloten terug te keren naar Nederland. Te laat.

Maar er was meer aan de hand. Het bleef onduidelijk hoe de financiering van de boot geregeld is. Ook daar heb ik herhaaldelijk naar gevraagd, maar het antwoord bleef hangen in een vaag web van stichtingen, koepels en overkoepelende organisaties. Stichting Nederland-Gaza claimt volledig transparant te zijn. Daar hoort wat mij betreft ook publicatie van de giften bij. Dat dit donateurs eventueel zou afschrikken en het geld vergaren moeilijker maakt, moet maar op koop toe genomen worden. Alleen op die manier kun je het toch al wantrouwend Nederland tonen niets te verbergen hebben.

Dat er iets te verbergen valt blijkt uit de aanwezigheid van Amin Abou Rashed. Ook hij voer vorig jaar mee met de vloot naar Gaza en werd door Israël gevangen genomen. Volgens diverse media is hij het ‘Hamas-kopstuk’ in Nederland. Ook wordt hij gelinkt met de Moslimbroederschap. Wat hiervan waar is, weet ik niet. Wat er niet van waar is, weet ik eveneens niet. Dat is het probleem en leidt tot een sfeer van achterdocht.

Tijdens het avondmaal tierde Anne de Jong kwaad dat het allemaal leugens zijn en dat Amin een vreselijk lieve man is, die zich met ongelooflijk veel liefde inzet voor de Palestijnen. Hoe graag ik haar ook op haar blauwe ogen zou willen geloven, kan ik dat niet. Simpelweg omdat zijn betrokkenheid bij de vloot geheim is gehouden tot aankomst in Griekenland. Niet alleen voor de buitenwereld, maar ook voor de opvarenden. En dat vind ik een zeer kwalijke zaak. Het is een gevaarlijke actie, de opvarenden zetten hun leven op het spel. Dan is het op zijn minst fair om de deelnemers op de hoogte te stellen van dergelijke essentiële informatie.

Amin was aanwezig op de dag dat de Nederlandse delegatie een deel van de non-violence training volgde, maar hield zich erg op de achtergrond. Wilfred van de Poll, journalist van de Trouw, sprak even met Amin over zijn aanwezigheid en zijn rol binnen de organisatie. ‘Het brein achter de vloot’ zoals hij ook wel liefkozend genoemd wordt, heeft de aankoop van de boot geregeld. Ook heeft hij voor een leeuwendeel van de financiering gezorgd, aldus Anne de Jong. Als hij zo’n cruciale rol speelt waarom wordt dat dan geheim gehouden en mag ik niet weten wie of wat hij is?

Komt bij dat aan ons activisten was verteld dat de UNHCR, een tak van de VN, de goederen onder de bevolking zou verspreiden, maar dat daar later weer onduidelijkheid over was. Zoveel alternatieve organisaties die een dergelijke actie op zich zouden kunnen nemen zijn er in Gaza niet. Rest er slechts één: Hamas. En daar wil ik juist niets mee te maken hebben.

Uiteindelijk is het heel simpel. Bij een actie als deze moeten de deelnemers elkaar volledig kunnen vertrouwen, als brandweermannen die een brandend huis in gaan. Mijn vertrouwen in de organisatie is echter in de loop der tijd alleen maar afgenomen. Op het moment dat ik tegenstrijdigheden in de informatie aan de orde stelde, reageerde Anne de Jong beschuldigend en flink geërgerd met de vraag ‘wil je dat we liever niets zeggen dan?’  Alsof ik in mijn handjes moet klappen dat ik überhaupt iets te horen kreeg. En alsof ik de immens grote en bijna onmogelijke opgaaf, met een actie als deze tegen een grootmacht als Israël in te gaan, niet begrijp.

Het is jammer dat de organisatie, naar mijn mening, de plank volledig misslaat. Met heel veel goede bedoelingen, maar te weinig ervaring en te veel illusies vaart de boot straks uit. Ik wens iedereen een behouden vaart en hoop dat ze heelhuids terugkomen. In een kleine week tijd ben ik erg gehecht geraakt aan de groep Nederlanders en ben ik overtuigd geraakt van hun eerlijke motieven om mee te varen. Ik hoop dat ze extra kritisch blijven. Het doel is een vrij Gaza, maar vrijheid kan niet bestaan zonder openheid. Ook daarin moet je het voorbeeld geven. *EINDE*Openheid

Allereerst waren wij hoogst verbaasd dat Mevrouw Hasna de pen weer opgenomen had. Immers na haar vorige korte lontje en zelfs op FOK nog smakelijk verhaald wordt over dat zij niet meer durft te schrijven wat zij wil in haar column in het NRC. Maar ja, mensen zijn mensen en meningen kunnen veranderen. De lontjes blijven kennelijk erg kort en zijn wij natuurlijk oliedom dat wij dit niet hebben zien aankomen!

Zo schreef dus Mevrouw Hasna el Maroudi:  Laten we dus haar eerlijke motieven ook eens in alle openheid voor kritiek openstellen want ook wij willen best een voorbeeld geven hoe je wel een echte activist kunt zijn, waarheidsgetrouw kunt blijven, je niet openlijk geneert wegens het laken van kennis en feiten en toch mens blijft. Opdat het best begrijpelijk is dat een mens in casu op het laatste moment zijn keutel intrekt: Gewoon uit angst?

Onbegrijpelijk, dat iemand die beweert overtuigd te zijn van de rechten voor Palestijnen, de schendingen erkent een dergelijke exhibistionistische propaganda partij neergeschreven te hebben, zich er totaal niet van bewust lijkt te zijn, precies datgene te zijn geworden wat zij verachtte: een verlengstuk van de Israelische hasbara (propaganda) machine. In plaats van onpartijdige grondige journalistiek zich als “activiste” vermomd met een geheel andere agenda dan die van de Palestijnen.

De Agenda

Immers, een mensenrechten activist verkwanselt de belangen van zijn medemens niet voor eigenbelang noch om enige logica van zijn of haar handelen recht te praten. En dat is wel precies wat Mevrouw Hasna doet: De feiten achterwege laten, zich profileren als iemand die geheel van kennis en historie is verstoken en laatstens in insinuaties of vermeende onwetendheid opmerkingen de media in lanceren die de alom heersende vooroordelen enkel versterken en ignorant, Israel steunend  Nederland weer geheel   bevestigen in hun verdraaide gedachtengoed en inmiddels menig  “We hebben het toch gezegd!” kreten losgemaakt zijn.

Nu heeft mevrouw Hasna ook enkele kreten online laten vallen dus die houden we graag even tegen de spiegel van de waarheid en de feiten. Wij zijn tenslotte activisten voor waarheid en rechtvaardigheid. In dit gedachtengoed blijven ons dus een aantal van deze kreten, na aanschouwen van dit requiem zogezegd in de strot steken.

Nu de reis van mevrouw Hasna gestaakt is en de rapportage aan Joop en Vara niet Uitgesproken zijn, nemen wij u graag mee op de vervolgcruise van de Vloot om rechten voor Palestina. Dus laten we chronologisch (voor het gemak) inhaken bij de uitspraken van Mevrouw Hasna zodat niemand de draad verliest en ook het anker laat vallen in de zee van ignorantie.

https://twitter.com/#!/hasnaelmaroudi/status/81774003643088897

Nee dat heeft u goed gezien Mevrouw Hasna. Chapeau! Het doet er inderdaad in het geheel niet toe wat Hamas vindt want het gaat hier om mensenrechten en die zijn universeel. U begrijpt wellicht dat dat inhoudt dat dat voor alle mensen geldt dus ook voor Palestijnen van Hamas die overigens met werelds’ gesponsorde gelden democratische verkozen zijn tot volksvertegenwoordigers totdat zij door Israel op de zwarte lijst van vermeende terreurorganisaties gekalkt en kennelijk blijvend gelabeld zijn.

Nifaaq! (U weet vast nog wel wat dat betekent Mevrouw Hasna: Hypocrisie voor de niet arabisch sprekenden onder ons). Want immers, lang voor de verkiezingen was er al een blokkade op Gaza Hamas wel “bruikbaar” voor Ariel Sharon. Ik zal u niet vermoeien met de  feiten maar enige basiskennis is toch echt vereist om te begrijpen dat het enkel hierom gaat. Het ethnisch zuiveren van Palestina teneinde de “Lebensraum” te creeeren voor het Joodse volk middels eindeloze massa-moorden die geleid hebben tot een waslijst die nog steeds geupdate kan worden zoals recent op 15 Juni van dit jaar en feitelijk  er continue een stille genocide plaatsvindt die u niet in uw Telegraaf terug heeft gevonden natuurlijk.

Want het is “gemakkelijker” de propaganda voor zoete koek aan te nemen zonder uw eigen intelligentie aan het werk te zetten. Dan hoeft het doorsnee uilskuiken niet na  te denken. Nu we toch over pluimvee praten er schijnt niets  smakelijkers te zijn dan een  Israelische Canard  zelfs niet een Canard met Oranje Saus.

Gewoon doorgaan met belasting betalen en apartheid steunen is natuurlijk gemakkelijker dan je vermoeide hoofd pijnigen met vragen over rechtvaardigheid of peinzen over het hoe en waarom  het eigenlijk kan, dat de Palestijnen al 63 jaar verstoken blijven van mensenrechten terwijl de wereld zich ‘s nachts omdraait op zijn matras terwijl de Palestijn er nog steeds mee rond zeult in afwachting van de meest basale mensenrechten.

En maar krijsen over Hamas. Maar goed wat doen die ertoe volgens Mevrouw Hasna. Nou… in zoverre, dat zij nog steeds voor terroristen aangezien worden terwijl de historie geheel anders bewezen heeft te zijn. De allereerste lui die in het Palestijnse land namelijk de allereerste bom  lieten af gaan decennia voor een Palestijn er uberhaupt aan ging denken, waren  namelijk de zionisten. Hierin hebben zij hun “”kundigheid” meer dan eens bewezen. Wie is de terrorist?

Mevrouw Hasna evenmin ligt over deze vraag kennelijk evenmin wakker van want na een goede nachtrust schreef zij:

https://twitter.com/#!/hasnaelmaroudi/status/83324388262420481

Ja spannend.

Op naar het vliegveld, op naar Griekenland, op naar Gaza! Naar Gaza waar 1.7 miljoen mensen gevangen worden gehouden in wereld’s grootste open lucht gevangenis nadat Israel unilateraal de Palestijnen ooit heeft uitgeroepen tot vijand en vervolgens besloot Gaza ook af te sluiten en opgesloten in dit hok der wreedheid alles moet ondergaan wat zionisten in  hun hoofd halen sinds de Nakba (Catastophe) en daarmee onder de deken van propaganda en westerse onwetendheid door kan gaan ondanks dat bijvoorbeeld uit deze archieven blijkt dat men in de Verenigde Staten zo’n pakweg 20 jaar geleden al wist dat de bezetting illegaal was. Maar ja in de Verenigde Staten ligt men ook niet wakker. Volgens Netanyahu hoeft dat ook niet want die zijn zo gemakkelijk te bewerken daar!

Wir haben es nicht gewußt

Laten we vooral niet uitwijden over de illegaliteit van de gehele bezetting toen de staat van Israel gewoon eenzijdig uitgeroepen werd over de ruggen en lijken van Palestijnen nadat na tientalle massamoorden uitgeroeid waren en de resterende 850.000 mensen  gevlucht waren in de Exodus  tijdens de Nakba, hun land geannexeerd was en zij feitelijk alles en meer hadden ondergaan dan wat Israel had ondergaan in de Holocaust. Zij het, dat die na enige jaren eindigde en de wereld, de holocaust op de Palestijnen al 63 jaar en ongoing tolereert en zwijgend instemt met het doorzetten ervan.

Dat tijdens deze Nakba eveneens 100.000 Christenen slachtoffer van ethnische zuivering zijn geworden en heden ten dage evenzo slachtoffer zijn van zionism in Palestina mag ook geen naam hebben kennelijk. De misdrijven die tegen het Christendom begaan zijn en worden, daar  ligt nominaal Buitenland ook niet wakker van dus waarom U?

Uw landsvertegenwoordigers evenmin hoor. Dus waarom u. Onlangs nog hield Verhagen nog een uitermate zionistisch motiverende speech in Tel Aviv, uiteenlopen van een knikkend akkoord ter handhaving van de status quo door Israel, maar wellicht interessant voor u, dat het VOC gedachtengoed nog steeds niet uitgeroeid schijnt te zijn want Nederland gaat haar expertise verlenen aan het plunderen van de gasvelden die ontdekt zijn in de territoriale wateren van Gaza.

Althans wat daar territoriaal van is overgebleven nadat Israel na de laatste schending van het laatste verdrag van Bertini zich ook deze uni-lateraal toegeeigend heeft zoals u op dit kaartje kunt zien er nog 3 mijlen over zijn voor de Palestijnen. Niet om te vissen natuurlijk. Dat zou interventie zijn op het grote meesterplan wat Israel zelfs middels appel aan de hoogte rechtbank probeert aan de aandacht van de wereld te onttrekken, namelijk het langzaam verhongeren van Gaza. En als dat niet werkt ziek maken. Om hen vervolgens medische zorg (ook een mensenrecht en verplichting van de bezetter) te ontzeggen.

Maar dit alles wist Mevrouw Hasna natuurlijk uit en te na want wegens deze schending heeft zij de activisten hoed opgezet en gaat Gaza redden….

Of niet?? Want volgens deze tweet was het tweelingbroer die nog info op Mevrouw Hasna afschiet:

https://twitter.com/#!/hasnaelmaroudi/status/83343275242684416

Wat ons aan het denken zet wat u toch heeft met mensen die op u proberen te schieten?

https://twitter.com/#!/hasnaelmaroudi/status/83631788831944704

En dan aangekomen in het Griekse Land, goodhearted people. U bedoelt waarschijnlijk goedhartige mensen ( #verplichtnederlandstalig )

https://twitter.com/#!/hasnaelmaroudi/status/83983407192875009

En u had ook zo’n hekel aan politiek.

https://twitter.com/#!/hasnaelmaroudi/status/83985623286951938

Is mevrouw Hasna gewoonweg lomp of doet zij enkel alsof? Nadat zij in haar requiem al de nodige be/verdenkingen uit jegens vermeend terroristische moslimbroeders(schap) danwel anderzijds islamitische gelovigen, geeft zij zichzelf hier bloot als trots Marrokaans huidje wat wellicht vergeten is dat de rest van Islamitisch Nederland nog een poosje enige trots was op deze vrouw die zo moedig leek te zijn. Die hier niet alleen de vloot en de Palestijnen afvalt, maar zelfs haar afkomst, waarden en normen verkwanselt. Ja heel belangrijk die zon, oppassen en Factor 50 gebruiken de volgende keer!

http://twitter.com/#!/hasnaelmaroudi/status/83988358610690048

Het blijft spannend ja!

https://twitter.com/#!/hasnaelmaroudi/status/83632956123521025

Maar de volgende is toch echt best arrogant van Mevrouw Hasna, die knipoog naar de Mossad is wel zeer ingenomen. Denkt Mevrouw Hasna dat zij slimmer is dan de shabak? Waarschijnlijk en met grote zekerheid weten die namelijk zelfs buiten de woorden die ze hier uit staat te “kotsen” zelfs wat ze dagelijks op het “gemak” heeft “uitgescheten”. Maar never mind, wat een zegening dat Nederland zich kan prijzen met een Joop-redacteur die alle wijsheid in pacht heeft…:

https://twitter.com/#!/hasnaelmaroudi/status/84354072676794368

En de volgende woorden zullen we dan maar ook niet al te serieus meer nemen inmiddels nu Mevrouw Hasna’s efforts inmiddels uit en te na vertaald zijn en door zionisten als paradestukje gepresenteerd en uit en te na uitgemolken zullen worden, NIET om Gaza vrij te maken dat is een ding wat zeker is…. want, naar aanleiding van dit goede “geloof” en overtuiging heeft haar “stukje” geleid tot Hamas is Behind the Jihad Warship “Flotilla. Dus niet meer mopperen Mevrouw Hasna, u bent de initiator van de nu viraal gaande mededelingen in dit stuk en als we hen geloven maakte u ook deel uit van “de jihadisten aan boord van een schuit op oorlogspad”.

https://twitter.com/#!/hasnaelmaroudi/status/84294837922299904

Ver verheven boven de “internethelden” is Mevrouw Hasna Hoezee! Hoezee! Wat Mevrouw Hasna schijnt te vergeten is dat haar prestatie het uitstekend doet als hasbara-initiator, en zij het werktuig is geworden van de Israelische propaganda machine en haar uitspraken het doel van deze doodwensers feitelijk geheel ondersteunt of motiveert.

Om te begrijpen wat Hasbara werkelijk is welk doel het nastreeft vonden wij de volgendepassendebeschrijving:

How to make the case for Israel and win.

This clear and simple method has been distilled from a life spent listening to and reading Zionist propaganda. It is easy to follow and results are guaranteed or your money back.

So don’t hesitate! Take advantage NOW of this revolutionary rhetorical system that will make YOU a great apologist for Israel in less time than it takes to shoot a Palestinian toddler in the eye.

Ready? 1..2..3..GO!

You need to understand just one principle:

The case for Israel is made of four propositions that should always be presented in the correct escalating order.

1. We rock
2. They suck
3. You suck
4. Everything sucks

That’s it. Now you know everything that it took me a lifetime to learn. The rest is details; filling in the dotted lines.

~~~

1. You begin by saying how great Israel is. Israel want peace; Israel is the only democracy in the Middle East; the desert blooms; kibutz; Israelis invented antibiotics, the wheel, the E minor scale; thanks to the occupation Palestinians no longer live in caves; Israel liberates Arab women; Israel has the most moral army in the world, etc.

This will win over 50% of your listeners immediately. Don’t worry about the factual content. This is about brand identity, not writing a PhD. Do you really think BP is ‘beyond petroleum’?

2. Then you go into the second point: They suck. Here you talk about the legal system of Saudi Arabia, gay rights in Iran, slave trade in the Sudan, Mohammad Atta, the burqa, Palestinians dancing after 9/11, Arafat’s facial hair, etc.

There is only one additional principle you need to understand here. It will separate you from the amateurs. You need to know your audience. If you’ve got a crowd already disposed to racist logic, go for it with everything you have. But if you get a liberal crowd, you need to sugar coat the racism a bit. Focus on women rights, human rights, religious tolerance, “clash of civilizations”, terrorism, they teach their children to hate, etc. Deep down your audience WANTS to enjoy racism and feel superior. They just need the proper encouragement so they can keep their sophisticated self-image. Give them what they crave and they’ll adore you! But be careful not to ‘mix n match,’ because it will cost you credibility.

3. When you’re done, there will always be dead-enders insisting that abuse of gays in Iran does not justify ethnic cleansing in Palestine. Take a deep breath, and pull the doomsday weapon: You suck!

You’re a Jew-hater, Arab-lover, anti-Semite, you’re a pinko, a commie, a dreamer, a naive, a self-hater, you have issues, your mother worked for the Nazis, Prince Bandar buys you cookies, you forgot you were responsible for the holocaust, etc. The more the merrier. By the time you end this barrage, only a handful would be left standing. For mopping them up, you use the ultimate postmodern wisdom:

4. Everything sucks. War, genocide, racism, oppression are everywhere. From the Roma in Italy to the Native-Americans in the U.S., the weak are victimized. Why pick on Israel? It’s the way of the world. Look! Right is only in question between equals in power; the strong do what they can and the weak suffer what they must. Ethics, schmethics. Life is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing. Eat, drink! Carpe diem! The Palestinians would throw us into the sea if they could. Ha ha!

Trust me, that’s as far as words can go. If you followed this method faithfully, you’ve done your work. You should leave the few who are still unconvinced to the forces of order.

Congratulations! You are now ready to apologize for Israel like a pro.”

Ja ja Mevrouw Hasna voldoet aan alle vier de punten als we haar relaas herlezen. Wellicht kan Mevrouw Hasna haar kundigheid die te groot voor Nederland blijkt te zijn veel effectiever inzetten bij Arutz7 of Haaretz. Ze zullen uw salaris graag betalen om hiermee door te gaan.

https://twitter.com/#!/hasnaelmaroudi/status/85284812486737920

En dan maar klagen over censuur van Buza….. die ook blind varen op een fake rapport van een vermeende mevrouw Mathilde Redmatn (waarschijnlijk een vertaalfout van de Israelische versie van Google) en Uri Rosenthal al eerder trapte in de Rode Kruis-hoax voor Gaza. Terwijl de realiteit anders is en echte mevrouw Mathilde De Riedmatten publiceerde: Gaza – No end in sight to hardship and despair

Is het censuur of wordt Nederland soms ook voor gek gehouden?

Wat niet alleen de VS worden voor de gek gehouden, de Nederlanders ook! Daar waar goed van trouw Nederland zijn belastingcenten aan Verhagen toevertrouwd heeft om Gaza te plunderen, lachen de Israeli’s zich helemaal een deuk, want u heeft met zijn allen gefaald in het ophogen van de inkomens van Nederland nadat de olie- en gasvelden van Nederland ontdekt zijn! Maar dat gaat Israel wel lukken (wellicht door de hulp van Verhagen en uw belastingdonaties) Dus censuur zullen we na de opzettelijke door de politiek ontwikkelde en in stand gehouden onwetendheid van Nederland neerleggen.

https://twitter.com/#!/hasnaelmaroudi/status/85241624833163264

Ja fout fout Mevrouw Hasna kwam uit Marokka blijkens de tweet over het huidje. Marokko dat is inderdaad geen Europa.

https://twitter.com/#!/hasnaelmaroudi/status/84369868207558656

Israel schendt echt mensenrechten volgens Mevrouw Hasna. Een en enkele heuse waarachtige uitspraak.

https://twitter.com/#!/hasnaelmaroudi/status/85393022824611840

Even denken hoor. Mevrouw Hasna had de “haatbaarden”, de moslimbroeders, de mavi marmara -crew, de niet Europeanen, Hamas al uitgesloten. In hoeverre de overblijvende mensen al te vertrouwen waren volgens haar verhaaltje… wij benadrukken nogmaals: Mensen(rechten), zoals Mevrouw Hasna het letterlijk tussen haakjes aanhaalt,  zijn universeel en voor eenieder geldig.  Maar what’s in name, het “spannende” is er toch al af want Mevrouw Hasna wordt nu… “serieus”!

https://twitter.com/#!/hasnaelmaroudi/status/85388060933627905

En daar vlogen de stoppen van de zelfbenoemde held

https://twitter.com/#!/hasnaelmaroudi/status/86048801294528512

En de eerste openbaringen van Mevrouw Hasna die bewijzen dat ze zich alle technieken van propaganda, twijfel, heersch & verdeel – uit eigenbelang – al meester heeft gemaakt. Wij raden dan ook aan uw naam te wijzigen in Mevrouw Hasna Hasbara. Immers wordt deze letterlijke tekst door mevrouw Hasna Hasbara herhaald in haar requiem welke we zullen archiveren in de aflegbak: “Make the lie big, make it simple, keep saying it, and eventually they will believe it.” (Joseph Goebbels)

https://twitter.com/#!/hasnaelmaroudi/status/86041714854330368

Nu mevrouw Hasna zichzelf ook afgelegd heeft van de Vloot en opvarenden, stort op het winkelen, willen wij er voor waarschuwen dat u in bepaalde winkelketens de apartheid in Israel steunt. U ziet er beter uit in kleding die geen genocide steunt dus blijft u wel even weg bij H&M?

https://twitter.com/#!/hasnaelmaroudi/status/86092254544015360

Nee Mevrouw Hasna Hasbara u was geen held en dat zult u nooit worden op deze manier, zelfs niet op sokken U liep hoogstens naast uw bootschoenen.  De echte helden zitten in Palestina. En om in aanmerking te komen als mossad-agent moet u nog net iets blonder worden dan u al bent, en in uw shop-cruise even wat IQ bijkopen.

Hakuna Matata  t’is maar hoe ge’t ziet Miss Hasbara 2011. Want de Chabad-Lubavitch rabbis zeggen:

It’s OK to be a gentile as long as you remember it’s your job to serve the Jews.

And you are doing a great job in that!

Previous

About Hasbara

Forget all details! It’s just about this!Supported by… AIPACFunded by….And all those supporting it paying for this…Last but not least….Or listen to Jewish mankind with a real conscienceDon’t think it’s about “Arabs” or “Islam”… we are all Goyim!Something to ponder about…
For who not sees or who’s eyes are still closes. IOA has become exactly and even worse than those, they feared and hated once themselves. Using the same atrocities, policies to oppress, ethnically cleanse and eradicate human beings. Creating a new Shoah (Holocaust) for the Palestinians in 1948 with Al Nakba, and sustaining it by hasbara and the world’s ignorance or at least those not using their own mind to reconsider the realistic facts. So Hasbara in 16 words explained:

“Make the lie big, make it simple, keep saying it, and eventually they will believe it…”
~ Joseph Goebbels

…will be updated of course with related news or relevant counter “cyber truth ammo”. Stay Human, stay safe and Free Palestine!


Activists Resources | Knowledge is Power!


Get Real (Hasbara Free) News from Palestine

Also check the List of Bloggers and Activists, Organisations working for Palestine


Comments are closed.

%d bloggers like this: