Evenement in Amsterdam op 12 mei: ’64 jaar Nakba? Niet normaal !’ ~ by @docjazzmusic

Docjazz.com | April 28, 2012

Op 15 mei aanstaande viert de Zionistische staat Israel haar 64-jarige bestaan. De stichting van deze staat, die tot standkwam door massale landonteigening en de gewelddadige verdrijving van rond de 800,000 Palestijnen van huis en haard, wordt door Palestijnen de ‘Nakba’ genoemd, dat zoveel wil zeggen als ‘catastrofe’.

Deze catastrofe was geen eenmalige historische gebeurtenis maar is een praktijk van landdiefstal en etnische zuivering die tot op de dag van vandaag wordt voortgezet. Vind jij dit ook niet normaal? Kom dan op 12 mei naar de bijeenkomst: ’64 jaar Nakba? Niet normaal!

Twee internationaal bekende Palestijnen werden bereid gevonden hun verhaal hierover te doen. Zij komen speciaal hiervoor uit het buitenland naar Amsterdam!


Abbas Hamideh: bestuurslid en mede-oprichter van Al Awda, de grootste Palestijnse grassrootsorganisate in de Verenigde Staten die zich inzet voor het Palestijnse Recht op Terugkeer. Hij treedt voor Al Awda op als spreker, schrijver en organisator van protestactiviteiten. Zijn vader en grootouders zijn overlevenden van de historische slachting in Deir Yassin, die plaatsvond op 9 April 1948, en de systematische verdrijving van de Palestijnen inluidde.


Tariq Shadid: chirurg van beroep, geboren en getogen in Nederland, maar inmiddels al jaren woonachtig in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij werd in Nederland bekend door zijn activiteiten als bestuurslid van Gretta Duisenberg’s Stop de Bezetting en later van de Palestijnse Gemeenschap in Nederland (PGN). Hij publiceert regelmatig Engelstalige artikelen over de Palestijnse kwestie, en heeft een boek uitgebracht met de titel ‘Understanding Palestine’. Shadid is ook bekend, vooral in Palestina, door zijn pro-Palestijnse muziek die hij uitbrengt onder de artiestennaam ‘Doc Jazz’.

Verder zullen ook Palestina-supporters aan het woord komen waaronder de bekende Wim Lankamp van het Nederlands Palestina Komitee (NPK) en enkele Marokkaanse Nederlanders die hun ervaringen met ons zullen delen. Aansluitend zal er een concert plaatsvinden van de Palestijnse zanger Zaid Tayem met zijn band Hanien, een optreden van Sadie Jayne, en de strijdbare muziek van Doc Jazz.

Gedetailleerdere informatie over het programma zal binnenkort op deze website verschijnen. Hou de vinger aan de pols! Meld je ook aan bij het FB-evenement, zodat de organisatoren op de hoogte kunnen blijven van het aantal te verwachten bezoekers.


KOOP ONLINE EEN KAARTJE !
Dit bijzondere evenement mag je niet missen! Koop nu online een kaartje voor slechts 3.50 euro, dat inclusief transactie- en betaalkosten maximaal kan oplopen to 5.62 euro (afhankelijk van de betaalvorm) via:

http://www.docjazz.com/ may12ticketsale.htmlGebruik je een mobiele telefoon? https:// m.ticketscript.com/channel/ web2/start-order/rid/NYBEV3BM/format/mobile
Na bestelling krijg je een e-ticket dat er uitziet zoals op deze onderstaande illustratie (klik op het plaatje om de afbeelding te vergroten):Koop tijdig een kaartje! Als je het erop aan laat komen kun je ook aan de deur een kaartje krijgen, maar dan kost het 7.50 euro.

Comments are closed.

%d bloggers like this: